HeartBeat

Followers

Thursday, July 30, 2009

Semoga Tercapai..!!!

smlm kan ade bg tau kan...nk g tgk umah kan...alhamdulillah...hati kate OK..hihihi...jeling2 kt hubby pon...tgk riak muke pon OK....hahaha...dh tawar2 dah....skali tawar byk gaks...cam beli bag/kasut laks..hihii....so bile hati dh kate OK....masalah baru plak timbul....nk siapkan duit pendahuluan 3% dulu...kemudian br settle kan 7% baki...mayb korek kt KWSP kot...harap2 dlm akaun tuh byk lah...ehehehe..siapkan duit lawyer lg...huhuhu....arggghhhh....tensionnn...xder sape2 nk bg pinjam duit ker...xpon duit turun dr langit ker.....huhuhuu....

lps ni cbuk sket...agen bg tempoh seminggu tuk cek loan kt bank....duit kwsp dan 3% wang pendahuluan...ade sape2 yg dh penah beli umah x...cite sket pengalaman kt ako....adoaii...time nk beli umah ni laks...time tuh lah tmpt ako ni cbuk2 nk rotate2 PT...nk pindah tempat lagi....huhuhu...xkan nk lapor diri dah mintak cuti...tp kalo x cuti bile lg....nk buat...skang ni tempoh seminggu tuh sekejap jek bg ako...adoaii...kang jap lg nk settle photostat slip gaji bagai....IC...kene cargas...harap2 rezki menyebelahi kami.....


doa2 kn kami yea....

9 comments:

SyaNa said...

fren..aku harap sume berjalan lancar..di permudahkan
nnt bwk la aku dtg umah baru
heheee

zura@iwan said...

hmmm...singkat ye masa dia bg smiggu tu...mn sempat...hehehe...skurangnya kena tgk loan lulus...br bleh proceed..

mummy aryan syamil said...

ja..
da nk bli umh ke?area mane..
sy br settle byr 3+7% ni tgh dok isi borang kwsp& readykan document2 yg derang perlukan..sume da settle cume kn tggu 1doc je lum siap..doc deep of aggreement..pastu leh la dpt duit kwsp...ehehe

yong ibu chem said...

jaja, beli guna gov loan ke bank?? klu gov tu..leh la mohon full loan...

dulu kak yong masa uruskan mohon gov loan lagi lah..turun naik lrt..pasal masa tu bhg pinjaman nun kat damansara..

kuizikel said...

kenapa tak pakai gomen loan? klu gomen loan dpt 100%, just sediakan duit lawyer jek.

dulu aku pakai gomen loan, isi borang kat website perbendaharaan malaysia. pastu pemaju punya lawyer akan bagi surat-surat yang perlu, pelan rumah sumer lah. pastu baru antar kat perbendaharaan. duit booking kat pemaju tu bagi dalam 2K, pastu convert jadi duit laywer jek n + skit lagi. duit lawyer aritu dlm 3k+ la. (rasa ikut harga rumah)

pastu bila perbendaharaan dah ok, dia akn direct kontek ngan lawyer pemaju. pastu bila rumah dah siap bleh dapat kunci.

pastu bila dokumen perbendaharan dah lulus baru aku kontek ngan KWSP utk keluarkan semua duit kat akaun 2 utk beli barang2 rumah.

anyway good luck ok!

azrina said...

wah..best dapat beli rumah...moga2 berjalan ngan lancar yer...

Afne said...

ja, moga semuanya berjalan lancar yea.

Delimasari said...

mula2 je susah utk dpt umah baru ni, semuga semuanye berjalan lancar

dilaOHdila said...

salam Momma aliya
waduh aliya sudah besar...
sonok dapat capture aliya ni
lar ni musim H1N1 ni sukar nak kluar bawak budak2 kan

** Hang apa habaq
sehat ka