HeartBeat

Followers

Friday, June 26, 2009

AKSI MENARIK KETIKA ANAK TIDO | CONTEST

AKSI MENARIK KETIKA ANAK TIDO | CONTEST
|Sila Scroll Di Bawah Untuk Entry Baru|


another contest ako nk join....huh, tamak siot....bkn tamak tp mcm sonok plak....juz dok dpn PC jek..pastu upload 1/2 kpg gambo...dh leh msk contest...kali ni ako join contest dr MAMA UZMA contest kali ni pasal AKSI MENARIK KETIKA ANAK TIDO, unik laks ako rase..mase tuh lah ako rase nikmat sgt..disebabkan nk cari gambo2 nabihah time tido, mase tuh juga lah ako dpt tgk gambo anak2 ako mase kecik2 dulu...beshnya....tegelak sakan ako.....rindu la mase nabihah kecik2 dulu...hehee...hah, kan dah merapu...seyes ako ckp....arini mOOd ako sgt hepi...hepi sbb tonton gambo nabihah mase baby....bahgiaaaaaaa...back to da normal...hahaha

contest bermula pd 8 June-28 June 2009 & akan di tutup pukul 8pm on 28 June 2009
keputusan akn diumumkn pd 6 Julai 2009
ada dua katogeri ye.....
1. umur anak dari 2 bulan hingga1 tahun
2. umur anak dari 1 tahun ke 3 tahun
lelaki dan perempuan sama
JADI MARI2 SEMUA MEMERIAHKAN CONTEST INI CONTEST AKSI MENARIK
setiap contest pasti ada syarat-syarat yang perlu dipatuhi. Syarat2nya adalah seperti berikut:

1. Add blog MamaUzma di bloglist anda dan menjadi FOLLOWER MamaUzma serta upload CONTEST AKSI MENARIK as a banner di blog anda.
|Done|

2. Buat entry khas ngan tajuk contest aksi menarik& upload gmbr anak anda. Sertakan perkara2 berikut:
Nama penuh anak
|NUR ALYA NABIHAH BINTI NIZAM|

3. Umur anak (mengikut katogeri)
KATEGORI 2
|1 Tahun 9 Bulan|

4. Ceritakan kenapa gambar itu dipilih
|ako pilih gambo ni sbb ako rase unik la plak..ade ke patut nabihah bleh tido atas moto, mase tuh lak elok jek ayah nya tunggang moto tuh...ako lak elok jek bonceng kt blkg, sambil pegang bdn die...act. perjalanan tuh dkt jek, jgn korg pikir lain plak..sanggup letak anak kt dpn bkn kt tgh2...ako tahu itu bahaya...tp disbbkan jarak tuh dekat jek ngan umah, mase tuh g attend majlis kenduri anak jiran, so ako ngan hubby decide letakkan nabihah kt dpn supaya bleh la die tgk2....buat die rase besh naik moto...hahha...ako lak elok jek bebel2 kt blkg.."baby tgk tuh...tgk ayam tuh...hah tgk kt cni plak...."(sambil tunjuk2 ngan jari) kt blkg hubby....alih2 bleh plak nabihah ni tdo dgn lenanya atas moto...rase sepoi2 angin...rase2 hangat2 matahari...bleh gitu...ako ni punya lah bapak tekejut seriau pon ader....takut pon ade...ye lah bahaya kan....nabihah leh slumber badak tdo dgn beshnya.....huhuhu...haru jek...tp seyes nmpk comei jek die tdo cenggitu sambil dua2 belah tgn pegang side mirror ayah die....ingatkan tgh menikmati panorama sekeliling....alih2 zzzZZZzz dengan jayanya...trus ako sambar camera gabak lalu snap pitcer itu budak tgh lena.....hahaa..sori ye pjg lebor plak terjemahan psl gambo tuh...., tp itulah hakikat di sebalik gamba|

5. Dan slogannya

|nabihah, kamu nakal macammana pon, kamu nanges teriak2 ke, kamu guling2 tanda tak dapat icekim ke, kamu gelak sakan2 ke, kamu sengih2 begitu rupe pon, kamu buat2 lakon ke, kamu wat memek muke yg macammana pon, kamu lompat2 ke, panjat2 ke, lari2 ke....ibu tahu itu adalah kamu..kamu adalah anak ibu dan ayah...dan kami tahu itu adalah satu perkembangan yg baik buat kamu...dan kami sememangnya ibu dan ayah kamu...dan sesungguhnya, kami bertanggungjawab membesarkan kamu dan sentiasa menyayangi kamu hingga akhir hayat kami, kerana kamu adalah nafas kami dan dapat mengembirakan kami dan kami sayang sangat kamu...|


|gamba dibawah ini tidak termasuk di dalam contest tersebut, sekadar utk tatapan saje,gambo tersebut adalah dr pandangan sisi yg mnunjukkan dak kecik ni mmg tdo lena...hehehe|

nota eden : kawan2 sumer..x berminat utk join diz contest...syok wooo


5 comments:

~Atie+Farid~ said...

giler comel nabihah tdo atas motor........lena plak tu...hehehe

Gieyana said...

wei..lawak bebeor ur dotter..siap bleh lena camtue..hahahaha :D

SyaNa said...

lor..sian dia weyyy
mak nye pun sempat tu snap..hahaaa

Mata Hati said...

happy father's day to papa alya

M@L@ said...

alor comei nyer ...lena betul tido...sedap kena angin sepoi2 tu...sama lah anak saya kalo blik keje amik dr nursery pkai moto mesti tido nyer atas moto tu duduk tgh2 tu leh tido..hehehe