HeartBeat

Followers

Monday, March 30, 2009

Malang tak berbau..

30.3.2009 | Isnin | 8.04 am
Jalan Pekeliling

uolls...

sgt2 sedih okay....dan sgt2 malang....dan ako juga ingin menadah tangan utk mengucap syukur ke atasNYA...ako ngan suami selamat....seriau x korang bace nie...ako ni hah tgh tahan ketar2 lg...fobia pon ada...sakit pon iyer....trus coti arini...nk hapdet pg td, broaband lembap sgt....eeee..geram jek rase nk terminate jek...masuk arini dah 2 kali kami selamat, jatoh betul2 tgh jalan....tgh2 jam di tgh jalan...bleh ko bayangkan....ako leh berdiri dgn selamba nya kt jalan pekeliling dgn muke blur dan anak tudung dah hampir nk menutup mate ako rase.....sure nmpk comei jek kan...perasan ako....sure nmpk bdk skema....hahaha...hubby ako dah siang2 tolak moto kt tepi....huhuhu...

actually pg td ako accident ngan somi tersinter kt jalan pekeliling, bayangkan tgh2 jam tuh ako ngan somi jatoh tgh2 jln....perghh...umo masih panjang...biasalah bile time jam kan kete kdg2 xduduk kt barisan betul, kami yg naik moto ni sure rase ssh nk imbangkan bdn, itulah yg terjd kt somi ako...bile tnye blk somi ako ckp ako dah berat...huuhu...smpai ati, tuh la die xleh nk imbangkn moto...tp la yang lps ni ayang bw kete je lah g keje xyah dah pelok2 pg2 nnti.....(ni kes merajuk lah...)..ako ingat lg yg langgar kami tuh amoi pkai kete GEN 2 no plat WQK 8767, sori la kalo korang kenal plat kete ni...suh la die byr ganti rugi kaki ako yg luka dan bengkak ni....sakit tauu.....uwarrghhhhhh...nak nanges woo...mmg dah nanges dah atas moto lps tuh...somi x pasan....ako ingat lg, masih somi xdpt imbangkn moto tuh ako leh lompat atas moto lg, yg kesian bag LV ako jatuh atas jalanan...sian die kan...dah comot dah....perghh....sabo je lah...bkn kesin kt diri sendri...hahhahaha...

ak rase kan somi ako gemuruh kot...act plan pg td kami mau ke klinik gg Cahaya Suria...somi awal2 lg dah suruh temankan...sbb die mmg takut g klinik gg...sabo je lar...msti lam pala otak pk mcm2...somi mmg fobia sbb die penah tgk mak die kene d gerudi kt klinik gg...tuh yg smpai skang xbrani nk ke klinik...bile dah sakit sgt br la gigih2 kn diri pegi....dan ako plak arini sgt2 la penat, maybe smlm nya bengkel lmbt abis....tp sonok woo...dan masa accident tuh gak ako tgh hangat story mory ngan somi psl bengkel smlm tuptup, x sedar ako dah melompat dr moto...klakar pon ade....nnti sok ako upload gambo kaki ako lembam k....

nota eden : sakit woooooooooooooooooooooooooo

4 comments:

SyaNa said...

Ya Allah ja..
nasib ko tak terok..
tp ko ni kan..aku sekeh kang,,
bleh plak ko gelak2 ye..
aku skrg mmg tak bg da laki aku bwk motor..
driver skrg ni selfish..
tak pk hal org len..

yong ibu chem said...

seriau yong baca cerita jaja ni tau.syukur, selamat!

re: jaja, jom la join. sesiapa je pun buleh. jom la..leh nembak2 nanti..nembak gmbr anak dara ai ye..chem! hihihihi

++eden|essey++ said...

syana > weh..arini ako g keje bw kete...ako tgglkn somi tersinter...tp ako tgglkan pesanan gak...bw moto pelan2 yea sayang...hihii....sakit woooo....lobam laie kaki den nie...
ako gelak sbb ako lompat dr ateh moto...lawak seh...

kak yong > ye la kak, x sangka smlm...penah jatuh skali kt jln sbb jln licin lori jatuhkan minyak...tuh lg seriau...abis satu baju bau minyak...tp klakar gak sbb ja tolong ankatkan moto lg...pdhal secara logik mmg selama ni x larat nk angkat, nk stand moto pon x larat...ehehehe...

kak..chem bdk mate bolat tuh jd model erk..besh...besh...

dilaOHdila said...

jAJA....
hang tak per per ke?
terkezut lak aku
becareful....kekadang malang x berbau nih

ni sebelum hang gi training tu ka?